Wat anderen zeggen.....

Ik kan enthousiast blijven praten over mijn trainingen en coaching natuurlijk, maar soms moet je gewoon even iemand anders het woord geven...

De afgelopen 2,5 jaar heb ik met veel plezier gebruik gemaakt van de coaching door Renata van Doorn voor onze medewerkers. Helaas gaat zij verhuizen naar het Noorden van ons land. Feedback op haar trajecten was zeer positief, deskundig, hartelijk, confronterend en duidelijk. Ik heb Renata ervaren als professioneel zeer kundig, zij heeft een grote gereedschapskist, veel levens ervaring & wijsheid. Renata is een warm mens. Op haar trajecten en aanpak konden wij als organisatie vertrouwen. Zij is to the point, accuraat en pakt snel zaken op. Ik beveel haar graag aan!. Caroline van Egmond, Bedrijfsmaatschappelijk Adviseur Provincie Utrecht.  Oktober 2022.

coaching traject

Mijn naam is Simon de Vries, ik ben 40 jaar en werkzaam als jurist bij een grote overheidsorganisatie. Omdat ik begin 2021 overspannen was en op mijn werk herhaaldelijk tegen bepaalde dingen bleef 'aanlopen', ben ik in overleg met onze bedrijfsmaatschappelijk adviseur een coaching traject aangegaan met Renata van Doorn van Reset Your Body.

In 2011 heb ik een flinke burn-out gehad toen ik reeds een aantal jaren werkzaam was bij dezelfde organisatie. Achteraf bezien heb ik toen te weinig werk gemaakt van mijn (achterliggende) klachten en ben ik te snel weer gaan werken. Ik wilde eigenlijk geen 'probleem' hebben (of zijn), en wilde zo snel mogelijk weer aan de slag. Daarnaast had ik weinig kijk op de mogelijkheden om echt te werken aan mijn klachten, en stond ik daar misschien ook te weinig voor open. De jaren daarna heb ik nog altijd stress gerelateerde klachten ondervonden, zowel bij mijn werk als privé, en was ik eens in de zoveel jaar overspannen. Ik heb gedurende die periode ook altijd het gevoel gehouden dat ik minder sterk ben teruggekomen uit die burn-out.

Renata en ik hebben elkaar een drietal maanden tweewekelijks ontmoet op neutraal terrein, een prachtig bosgebied op de Utrechtse Heuvelrug. Daar maakten wij wandelingen van ongeveer 1,5 uur per sessie, kon ik mijn hart luchten en problemen uiten. Ik kreeg advies van haar en zij leerde mij bepaalde oefeningen. Ik ben iemand die veel meer loslaat wanneer ik in beweging ben dan wanneer je met mij om tafel gaat zitten, en daarom was deze aanpak voor mij ideaal.

Allereerst moet er uiteraard sprake zijn van een goede connectie, en dat was met Renata meteen het geval. Samen kwamen wij tot nieuwe inzichten, dan wel leerde ik op een gezonde manier om te gaan met mijn bestaande inzichten. Een aantal van de dingen die ik samen met Renata heb geleerd, pas ik nu dagelijks toe. Dat betreft met name een stukje mindfulness (inclusief ademhalingsoefeningen) en een aantal manieren om bepaalde dingen los te laten dan wel te relativeren.

Ik heb geleerd om meer te buigen voor mezelf dan voor externe factoren, en om geen onnodige energie meer te steken in gedachten die mij niet verder helpen. Op die manier zorg ik beter voor mezelf, en kan ik er vervolgens beter zijn voor mijn omgeving.

Uiteraard had ik verwacht dat dit coaching traject mij iets zou opleveren, echter heeft het heeft mij veel meer opgeleverd dan ik vooraf had gedacht. Ik heb niet alleen het gevoel dat ik sterker terugkeer, maar ben daar ook oprecht van overtuigd.

Simon de Vries

Leefstijl traject

Trainen met Renata is een feestje. Zij is een echte professional op het gebied van gezondheid, voor body EN mind. De trainingen die Renata geeft, zijn op maat gemaakt en altijd leuk. Ze luistert goed naar jouw wensen en neemt die mee in de persoonlijke en uitdagende trainingen. Altijd met een grote lach. Ze kijkt verder dan alleen sporten en verwerkt mindfulness en voeding in haar programma. Samen met jou stelt ze realistische doelen. Kortom een coach/trainer die er echt voor jou is.

Tamara


leefstijl traject

Mijn doel was aan het begin om op een gezonde manier af te vallen en blijvend gezond te eten.

Goede begeleiding en veel tips over wat goed is en wat juist niet. Tips voor meer beweging. Ik heb er heel veel aan gehad. Ik kon bij vragen altijd een berichtje sturen. Leuke recepten ontvangen en in de eerste 3 maanden weekschema's.

Ik heb geleerd gezond te eten, meer groente, gevarieerd eten. Weinig suikers eten. Regelmatig bewegen. En dit wil ik blijven doen.

Ik ben goed afgevallen. Nu lukt het niet om nog meer af te vallen. Het gewicht staat momenteel stil, terwijl ik er bijna ben. Maar ik ben toch heel blij met het gewicht wat ik nu heb bereikt. Ik voel mij beter en fitter. Dat is een grote winst!

Ik ben zeer tevreden over het hele traject. Ik wil het zo doorzetten.


Gerda


leefstijl traject


Mijn doel was om prive en werk beter te combineren, maar ook om  meer conditie te krijgen. Door de combinatie met Power Walking en coaching gericht op prive en werk ben ik na 3 maanden al goed op weg. Nu volg ik bij Renata het vangnet preventieplan. Om zo bij de les te blijven en de puntjes nog op de i te zetten.


Trees


leefstijl traject


Ik volgde een Persoonlijk Leefstijlplan waarbij ik voedingsadviezen kreeg van Renata om mijn lichaam in balans te krijgen en zij leerde mij hoe dit vol te houden. Het is goed om er achter te komen waarom ik bepaalde keuzes maakte. Hierdoor kon ik ze aanpakken en voorkom ik dat ik weer in het oude ga vervallen. Ik geloof dat voeding, ontspanning en beweging belangrijk zijn voor mij en gun iedereen dit mooie inzicht.


Rianne


coaching traject

Met Renata heb ik een intensief traject doorlopen om me van mijn angst voor paniekaanvallen af te helpen. Renata gaf mij een vertrouwd gevoel, waardoor je jezelf open durft te stellen en daardoor sneller tot de kern van het probleem kan komen. Daarnaast is Renata flexibel, waardoor de therapie past bij wat je nodig hebt, en ze zoekt actief naar nieuwe mogelijkheden om je te helpen. 


Robincoaching traject

Ik had zowel lichamelijke als geestelijke klachten, en ik vond het zelf steeds lastiger om er mee om te gaan. Daarom dacht ik dat het zinvol zou zijn voor mij om hierover met iemand te gaan praten. Ook om er misschien achter te komen waar precies het probleem ligt en wat ik hieraan kan doen. Alleen al de aandacht die ik kreeg, het gevoel om gehoord te worden, en de rust die ik ervaar als ik wandel in de natuur waren heel fijn voor mij. De opdrachten en oefeningen hielpen om op een andere manier naar mezelf te kijken. Renata heeft mij gestimuleerd om vaker naar buiten te gaan en enkele concrete stappen te ondernemen, die ik zonder haar niet had gemaakt, of zou hebben uitgesteld. Ik ben van plan om regelmatig te blijven wandelen, en ik begin een traject bij een psycholoog. Het was heel fijn dat iemand de tijd voor me nam. Renata is een goede luisteraar, door haar positieve houding en warme persoonlijkheid voelde ik me bij haar heel vertrouwd. Het traject en de opdrachten waren aangepast op wat ik op dat moment nodig had. Tijdens het coachtraject heb ik mezelf beter leren kennen, maar ook concrete stappen gezet.


Timo 


coaching traject

Met de hulp van Renata ben ik aan de slag gegaan met mijn persoonlijke plan. Waar word ik blij van? Wat kost mij energie en wat geeft mij energie? Hoe kan ik dit integreren in mijn werk en privé? Ze heeft me geleerd niet te denken vanuit de belemmeringen. Maar met mijn persoonlijke plan als leidraad zelf de regie nemen en in actie komen. Ik heb mogen ervaren hoeveel positieve energie er dan vrij komt!


Nicole

coaching traject

Met Renata heb ik een intensief traject doorlopen om me van mijn angst voor paniekaanvallen af te helpen. Renata gaf mij een vertrouwd gevoel, waardoor je jezelf open durft te stellen en daardoor sneller tot de kern van het probleem kan komen. Daarnaast is Renata flexibel, waardoor de therapie past bij wat je nodig hebt, en ze zoekt actief naar nieuwe mogelijkheden om je te helpen.


 Rob


coaching traject

Ik kan Renata heel erg aanbevelen voor mensen die zoekend zijn in hun werkend en prive leven en die houden van buiten zijn. Voor mij was het zo fijn dat er iemand naast me liep buiten, en die me al wandelend (en soms rennend) feedback en oefeningen gaf, die ik ter plekke aan den lijve kon voelen, verinnerlijken. Renata is kordaat en helder en heeft een schatkist aan oefeningen die ik daarna en nu kan toepassen om me te blijven herinneren aan de lessen die ik wilde leren.


Anoniem 

coaching traject

Met behulp van coaching door Renata heb ik in de afgelopen maanden flinke stappen gezet. Renata heeft mij in laten zien dat ik meer kan dan ik denk, het helemaal niet erg (zelfs fijn) is om af en toe hulp te vragen en het geen probleem (juist heel goed) om nee te zeggen. Ze is een fijne persoonlijkheid die de vinger op de zere plek weet te leggen en de onderliggende problemen boven water kan krijgen. Ik zie de toekomst weer positief tegemoet, ben weer zelfverzekerder geworden en heb weer plezier in mijn werk. Dit is mede door Renata tot stand gekomen, en ik kan het iedereen aanraden om deze stap te zetten.


Miranda

coaching traject

Renata heeft me als wandelcoach erg goed op weg geholpen. Tijdens de wandelsessies vroeg Renata vaak hoe ik dingen zou aanpakken en hoe ik naar dingen keek. Op die manier heb ik mezelf veel beter leren kennen en heb ik ook geleerd hoe ik bepaalde dingen gemakkelijker voor mezelf kan maken. Ik ben het traject begonnen met het idee dat ik me zou moeten aanpassen om aan bepaalde eisen te voldoen, maar sluit het traject af met het gevoel dat ik mezelf juist niet moet veranderen en minder streng moet zijn voor mezelf.

Verder heb ik het wandelen ook als heel prettig ervaren. Het is fijn om al wandelend te praten en om af en toe te genieten van de mooie omgeving. Renate is een hele fijne coach, ze stelt goede vragen, is betrokken en kijkt echt naar wat er bij jou past en laat je zelf tot inzichten komen.


Maartje